Linux install - blank screen = only blue LED and fan run

DanielUSPSDanielUSPS New Member Posts: 2

We bought an UP Board with Vision Plus.

Following instructions on wiki, I have downloaded the ubilinux onto USB drive.
I plugged it into UP Board and turned on power.
Blue LED turns on. Fan on Vision Plus runs.
But screen is blank.

I downloaded Ubuntu onto USB drive.
I plugged it into UP Board and turned on power.
Blue LED turns on. Fan on Vision Plus runs.
But screen is blank.

What to try next ???

Thanks

Comments

  • DanielUSPSDanielUSPS New Member Posts: 2

    Is Linux not well debugged? Should I switch to Windows? Does the Windows 10 install work better?

  • Dan O'DonovanDan O'Donovan Administrator, Moderator, Emutex Posts: 240 admin

    Hi @DanielUSPS

    I think you should at least see a BIOS splash screen (with a blue "UP" logo on a black background) before it attempts to load an OS. If you're not seeing that, I wonder if perhaps there is a compatibility issue with your screen. Would it be possible for you to try with a different screen or cable?

    Also, can you confirm that you are using an approved power supply with the correct specification?

    Failing that, it might also be worth trying to power on the board with the small on-board CMOS battery disconnected, as this will trigger the BIOS to reset itself to a default configuration. If that works, then you can power down the board and reconnect the battery again.

    Best regards,
    -Dan

Sign In or Register to comment.