5ghz wifi access point

Dirk GorissenDirk Gorissen New Member Posts: 2
edited December 2016 in Peripherals
Hi All,

Has anybody managed to get the up board working as a wifi hotspot with hostapd? I have been trying with an Edimax EW-7811UTC. After installing the drivers it works fine as a client but failing with create_ap (https://github.com/oblique/create_ap, fantastic script used successfully many times on other systems). Its definitely a lower level driver issue and a real rabbit hole. Im using ubilinux, not ubuntu.

I would just be interested to hear if anybody managed to get a hotspot going (I would need 5ghz for various reasons) and post here what dongle was used so I at least have a verified configuration I can buy/test.

Many thanks
Dirk

Comments

  • FrankFrank New Member Posts: 8
    edited February 2017
    I have an UP running as wifi access point. If it helps, this is my hostapd.conf. Haven't used create_ap, though.
    auth_algs=1
    beacon_int=50
    channel=3
    country_code=<your country>
    disassoc_low_ack=1
    driver=nl80211
    hw_mode=g
    ht_capab=[HT40+][HT40-][SHORT-GI-40]
    ieee80211d=1
    ieee80211n=1
    interface=wlxe0b94d19c0ce
    require_ht=0
    rsn_pairwise=CCMP
    ssid=<your ssid>
    wmm_enabled=1
    wpa=2
    wpa_key_mgmt=WPA-PSK
    wpa_passphrase=<password>
    
  • Dirk GorissenDirk Gorissen New Member Posts: 2
    Thanks. I bit the bullet, switched to ubuntu, and it all worked out of the box with create_ap.
Sign In or Register to comment.